Bäckenbottenräning för män

Bäckenbottenräning för män

Bäckenbottenräning för män 

Att knipa – lyfta bäckenbottenmuskulaturen – är faktiskt lika viktigt för dem med penis. En stark bäckenbotten hjälper mot såväl tidig utlösning som dålig hållning. Dessutom kan orgasmerna bli mer intensiva. Alla har bäckenbottenmuskulatur, oavsett kön. Bäckenbottenmuskulaturen är en grupp muskler i botten av bukhålan som har till uppgift att hålla uppe de inre organen. Muskulaturen fungerar också som slutning till urinrör, slida och ändtarm. Bäckenbotten är involverad när man tränar, hostar, nyser, kräks, kissar och bajsar, samt vid graviditet och förlossning. Vid ansträngning, till exempel när vi bär tunga saker, motionerar eller nyser ökar trycket i buken. Det gör att organen trycks neråt. Därför är det viktigt att knipa – eller lyfta – bäckenbotten vid ansträngning men också att kunna slappna av i den. Skillnaden mellan en lyft och en avspänd bäckenbotten blir tydlig när vi tränar den.

Träning av musklerna i bäckenbotten kan både förebygga och hjälpa oss att komma till rätta med problem som smärta i underlivet eller svårighet att hålla tätt (inkontinens), även försvagad bäckenbotten som kommer med åldern och tidig utlösning kan behandlas genom bäckenbottenträning. Fördelarna är alltså många: Bäckenbottenträning gör att kvinnor lättare kan uppnå orgasm, och intensiteten i orgasmerna kan öka. Att problem med erektion och tidig utlösning kan bli bättre genom bäckenbottenträning hänger ihop med att förutsättningen för en erektion är ett fungerande blodflöde ut i penis svällkroppar och att blodet stannar där. Med en bra blodcirkulation och en tränad bäckenbottenmuskulatur kan musklerna i bäckenbotten se till att blodet stannar i svällkropparna. Musklerna håller dessutom den erigerade penisen i styr. Bäckenbottenträning blir alltså ett bra sätt att behandla det som kallas erektil dysfunktion, svårt att få och/eller behålla erektionen. Dessutom är kontroll över bäckenbottenmusklerna hemligheten bakom att personer med penis kan få flera orgasmer innan utlösning. Musklerna håller också organen i rätt läge, vilket förbättrar hållningen och ger ökad muskelkraft kring slida, urinrör och ändtarm.

Vill du veta mer hur du tränar rekkomenderar vi att besöka intresseföreningen Sinoba - http://sinoba.se/sv/hitta-raett/behandlingsmetoder/baeckenbottentraening/maen

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.
Immitec Sverige AB Copyright © 2023