osteosyl

osteosyl

Artikelnr.: 1171
Pris SEK
Ord. SEK
Rek. SEK
Färg
Vald färg

Produktinformation

Skydda din benhälsa

Osteosyl® är vetenskapligt utvecklat på grundval av de senaste forskningsresultaten och internationella fynd om nutrients roll i normal benhälsa.

Osteosyl ger de nödvändiga tillskott av kalcium, magnesium, zink och vitamin K och D3 som hjälper till att upprätthålla normalt skellet.


Över 200 miljoner människor i världen uppskattas lida av osteoporos (förlust av benmassa och bräckligt ben) enligt WHO, Världshälsoorganisationen. Osteoporos resulterar i nedsatt rörlighet, ökad risk för fraktur - och långvarig smärta och minskad livskvalitet. Ungefär 30% av alla amerikanska och europeiska postmenopausala kvinnor har osteoporos, och minst 40% av dessa kvinnor samt 15-30% av männen kommer att uppleva en eller flera frakturer i sitt återstående liv.


Kvinnor har mindre benämne än män, och är mer benägna att utveckla osteoporos. Förlust av benmassa (osteoporos) och risk för fraktur och handikapp ökar med ålder för båda könen.

Brist på kalcium, magnesium, zink och vitamin D3 och K är kända riskfaktorer vid utveckling av ömtåligt ben (osteoporos).

De flesta vet att kalciumbrist kan leda till osteoporos och risk för fraktur. Men kalcium ensam är inte tillräckligt. Kalcium är en viktig komponent i alla ben, men andra näringsämnen behövs också för att bygga och bibehålla starka ben.

Magnesium är en av dessa och är nödvändig för att bygga starka ben och ingår i benstrukturen. Magnesium är en kofaktor i mer än 300 enzymsystem som reglerar olika biokemiska reaktioner i kroppen.

Liksom andra celler i kroppen, förnyas bencellerna kontinuerligt. Zink är nödvändigt för benmetabolism och benförnyelse. Därför är zinkbrist en av de faktorer som bidrar till osteoporos.

Vitamin D och K är också viktiga för normal benväxt. D-vitamin ökar absorptionen av kalcium i skelettet. Ofta har patienter med osteoporos höga halter av kalcium i blodet, men låga nivåer i benen - som är förknippade med D-vitaminbrist. På samma sätt är vitamin K viktigt för att aktivera vitala benproteiner. Därför kan bristen på vitamin K leda till ökad risk för benfrakturer.Hälsoinformation

Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. 

Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. 

Förvaras utom räckhåll för små barn. 

Matchande produkter